Una empresa global

Una empresa global

Gairebé cent anys d’història que ens han convertit en referent a nivell mundial

Roca inicià la seva activitat el 1917 dedicant-se a la fabricació de radiadors de ferro colat per a la calefacció domèstica a la seva factoria de Gavà (Barcelona). Rere els primers radiadors de ferro colat, va complementar el seu catàleg amb la producció de calderes i el 1929 entrà definitivament en l’espai de bany iniciant la fabricació de banyeres.

Atenta sempre als canvis de la societat relacionats amb la cultura de l’aigua, el principal recurs natural amb què treballa, Roca va assumir el 1936 el repte de produir porcellana sanitària i el 1954 inicia la fabricació d’aixetes.

La dècada del 1990, el grup desenvolupà una primera fase d’expansió internacional, basada principalment en l’obertura de delegacions comercials i la signatura d’acords amb empreses líders als seus mercats. A més de Portugal i França, la presència comercial va començar a estendre’s pel Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Rússia, Marroc, Argentina, Brasil i la Xina.

El punt d’inflexió en el procés d’internacionalització es dóna el 1999, amb l’adquisició del grup suís Keramik Holding Laufen, quart fabricant mundial de porcellana sanitària. La compra de Laufen va permetre al Grup consolidar la seva presència en mercats estratègics on comptava amb menor implantació, com ara l’Europa de l’Est, Brasil i els Estats Units.

El 2005, Roca anuncia un ambiciós pla estratègic concentrat en el sector de l’espai de bany i aconsegueix el lideratge mundial del sector el 2006.

Avui dia, la xarxa comercial de Roca s’estén per més de 135 països als quals abasteix gràcies a les seves 76 plantes de producció i els més de 20.000 treballadors que ocupa arreu del món.

La nostra empresa